Търсене в този блог

2010/06/23

III Kunst trifft Wien III Art meets Vienna III


На 15 март тази година, австрийската художничка Моника Мори създава една от многото Арт групи във "Facebook" III Kunst trifft Wien III Art meets Vienna III. Моника си поставя за цел да превърне изкуствената група артисти от цял свят, изключително различни в стилово отношение в реална среща-изложба, която да изкара на показ изкуството извън виртуалния свят, в близост до публиката, там където му е мястото.
Името на групата е показателно за мястото на изложбата, а именно - Виена - една от вечните европейски столици на културата.
На 04 май, профилната страница на групата е заменена от фен сайт, участниците в който наброяват вече над 1 700 души. Към днешна дата са определени и участващите артисти - художници и фотографи, представители на: Австрия, Испания, Сърбия, САЩ, Аржентина, Германия, Мексико, България, Швеция, Ирландия, Холандия, Босна и Херцеговина, Мароко, Италия, Швейцария, Словения, Индонезия.
Въпреки мащабността и сложността на проекта, работата по организацията на изложбата върви много бързо. В края на този месец/юни/ се очаква обявяване на място на изложбата.
Първата среща на артистите е насрочена за 28 юни. За популяризиране на проекта са създадени 4 видеоклипа, последния от които може да видите на YouTube.com
За целите на изложбата, за спонсори и рекламодатели има създадена сметка:
ЕС трансфер без такси:
IBAN: AT79 4275 0365 4688 1000
BIC: VBOEATWWBAD
PAYPAL за международни разплащания: kunsttrifftwien.artmeetsvienna @ мор-art.at

Няма коментари:

Публикуване на коментар